Započeo projekt “Klub za starije osobe” u Nedelišću

 

Početkom lipnja započeo je projekt “Klub za starije osobe” koji se provodi u Nedelišću, u prostorijama kluba na adresi: Trg Maršala Tita 23. Autonomni centar-ACT je nositelj projekta dok je Centar za pomoć u kući Međimurske županije uz Općinu Nedelišće partner na projektu.

Svrha projekta je podizanje kvalitete života starijih osoba u Međimurskoj županij, putem sadržaja edukativne, kreativne, sportsko zabavne naravi te informiranja starijih osoba o njihovim pravima i informiranja javnosti o položaju starijih osoba. Program Autonomnog centra za starije osobe sastoji se od nekoliko komponenta: zagovaranje prava starijih osoba, direktan rad sa starijim osobama u svrhu što dužeg ostanka u svom domu i prevenciju deinstitucionalizacije, istraživanje kvalitete života starijih osoba u Međimurskoj županiji i razvoj novih usluga za starije osobe.

U sklopu projekta „Klub za starije osobe“ fokusirat ćemo se na aktivnosti koje se odnose na zagovaranje prava starijih osoba u zajednici, te direktan rad sa starijim osobama, na individualnoj i grupnoj razini.

Specifični ciljevi projekta:

1. Osigurati nove i dostupne usluge u zajednici za starije osobe organiziranim provođenjem slobodnog vremena u klubovima za starije osobe.

2. Senzibiliziranje javnosti za pitanja starijih osoba u Međimurskoj županiji.

 

Ukupna vrijednost projekta je 60.096,21 kn, a podržali su ga Ministarstvo socijalne politike i mladih te partneri projekta. Projekt traje od lipnja do kraja prosinca 2014.

Voditeljica projekta je Ema Najman kojoj se za sve daljnje informacije o projektu možete javiti na ema@actnow.hr

Klub je mjesto gdje se osobe treće životne dobi mogu družiti, educirati, informirati i kvalitetno provesti slobodno vrijeme. Ako ste s područja općine Nedelišće stariji od 60 godina ili ste umirovljeni pozivamo vas da nas posjetite na adresi Maršala Tita 23, Nedelišće u radno vrijeme Kluba: ponedjeljkom od 12h do 16h, srijedom, četvrtkom i petkom od 8h do 16h. U Klubu će vas o svemu informirati njegova voditeljica Ema Najman. Članstvo u klubu je besplatno a omogućuje vam da koristite sve usluge kluba i da budete pravovremno obaviješteni o nadolazećim aktivnostima.

Neke od besplatnih aktivnosti koje organiziramo za Vas: individualni informatički tečaj, pilates, kartanje te novinarska sekcija u sklopu koje će se tiskati i mjesečni List za starije osoba. U tijeku je formiranje dramske sekcije, zbora i formiranje tečaja stranog jezika. U klubu se 2 puta mjesečno održavaju predavanja na temu zdravlja i prava starijih osoba. Također, možete izmjeriti tlak svakim radnim danom Kluba. Otvoreni smo za sve prijedloge i želje vezane uz formiranje novih aktivnosti. U suradnji s podružnicom udruge umirovljenika Nedelišće u prostorijama Kluba također se provode sportske aktivnosti: pikado, viseća kuglana, kartanje i streljaštvo.

Treća životna dob je zlatna dob, vrijeme ostvarivanja neostvarenih snova i ambicija. Klubovi za starije osobe nude upravo takve mogućnosti. U Klubu pronađite stručnu podršku, povjerenje, suosjećanje, spremnost na pomoć, otvorenost i toplinu.

Klub za starije osobe u Nedelišću jedan je od tri kluba u Međimurskoj županiji- druga dva su u Prelogu i Murskom Središću.

Više informacija vezanih za aktivosti klubova možete pronaći na: https://hr-hr.facebook.com/klubovizastarijeosobe