Održana radionica na temu “Kako naći i zadržati posao?”

U sklopu projekta Evo me! UP.02.1.1.05.0113 financiranog iz Europskog socijalnog fonda a u sklopu programa zapošljavanja žena Zaželi, koji provodi Centar za pomoć u kući Međimurske županije zajedno sa svojim partnerima, u srijedu 31. listopada 2018. godine održana je jednodnevna radionica na temu “Kako naći i zadržati posao?”.

Kako je glavni cilj projekta Evo me! omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama, pripadnicama ranjivih skupina iz teško dostupnih i ruralnih područja Međimurske županije, velika pažnja posvećuje se i edukaciji žena – djelatnica  na projektu. Kako je u tijeku prvi ciklus projekta u sklopu kojeg je zaposleno 6 žena, sama radionica bila je i održana upravo za njih. Radionica je bila usmjerena prvenstveno na korištenje računala i Interneta a u svrhu pronalaska oglasa za posao. Isto tako fokus je bio i na stjecanju praktičnih znanja gdje su djelatnice saznale kako što bolje napisati svoj životopis i zamolbu za posao. Posebno zanimljiva bila je i  tema predstavljanja potencijalnim poslodavcima koje su djelatnice mogle isprobati u sve popularnijem pitchu.

Na kraju radionice djelatnice su izrazile zadovoljstvo naučenim te spremnost za primjenu naučenog u budućnosti. Radionicu je u potpunosti pripremila i realizirala voditeljica projekta Evo me! Lana Zvošec.

Sadržaj objavljenog članka isključiva je odgovornost Centra za pomoć u kući Međimurske županije.